Max Verstappen de snelste in tweede vrije training Frankrijk

Wheels

Kan Red Bull Mercedes ook op een normale baan weer van zich af houden? De resultaten van de vrije training in Frankrijk geven hoop.

Niemand had het vorig jaar durven dromen, maar Max Verstappen leidt momenteel toch echt het kampioenschap én Red Bull leidt het constructeurskampioenschap. Dit is niet alleen omdat Red Bull zoveel beter is geworden, maar ook omdat Mercedes zowel in Monaco als in Baku zwaar de mist in ging.

Volgens het aloude gezegde moet je niet de huid verkopen voordat de beer geschoten is. Deze spreuk is ook zeker hier van toepassing. De kans is levensgroot dat Mercedes op een niet-stratencircuit als Paul Ricard weer ouderwets heer en meester is. Dat gaan we morgen zien bij de kwalificatie.

Voordat het zover is kunnen we al wel kijken hoe het er in de eerste twee vrije trainingen aan toe ging. Die zitten er inmiddels op. En wat blijkt? Max Verstappen was gewoon de snelste in vrije training twee! Zijn snelste ronde van de 21 rondjes die hij maakte was goed voor een tijd van 1:32.872. Eerder ging het wat minder voorspoedig, toen hij averij opliep aan zijn voorvleugel. Dat stond een snelste ronde echter niet de weg.

Mercedes zat Max uiteraard dicht op de hielen, maar het was niet Sir Lewis die de tweede plaats pakte. Dat was zowaar Bottas. Zou het chassis dan toch verschil maken…? Het gat tussen Bottas en Verstappen was overigens extreem klein: 0,008 seconden. Wat verder opviel: Alpine voelde zich goed thuis op het Franse circuit, want Alonso en Ocon stonden respectievelijk op een vierde en een zesde plaats.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *