Filipijnen maakt korte metten met smokkelsportwagens

Wheels

De Filipijnse overheid is onverbiddelijk als het gaat om smokkelwaar met vier wielen. Zelfs als het een zeldzame en splinternieuwe McLaren is.

Autosmokkel is in Nederland niet echt een ding, maar elders kampt men wel met dit soort wanpraktijken. In de Filipijnen bijvoorbeeld. Om het smokkelen van auto’s te ontmoedigen hanteert president Duterte een keihard beleid.

Dit doet hij al langer. We zagen eerder hoe in beslag genomen auto’s genadeloos vernietigd werden. De overheid wil daarmee een duidelijk voorbeeld stellen. In 2018 werd er voor miljoenen aan auto’s tegelijk vernietigd, waaronder een Gallardo, een 996 Turbo en een Maserati Quattroporte.

De voorbeelden die tot op heden gesteld zijn hebben nog niet helemaal het gewenste effect. Nu heeft de Filipijnse douane namelijk weer een zwik auto’s die ze kunnen vernietigen. En het zijn niet de minste auto’s. De grootste vangst is een McLaren 620R. Dit is de ultieme hardcore versie van de 570S en er zijn er maar 350 van gebouwd. We meldden vorig jaar al dat deze McLaren in beslag was genomen en we vreesden toen het ergste.

Nu is het inderdaad zover: de 620R is naar de eeuwige jachtvelden gezonden. Daarnaast werd bij nog een aantal bijzondere auto’s het doodsvonnis voltrokken. We zien een Porsche 997 Carrera S, een Lotus Elise S2, een Bentley Continental Flying Spur, een Mercedes SLK, een Toyota Solara en een Hyundai Genesis. Een mooi groepje zo, maar helaas kregen ze allemaal dezelfde behandeling.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *