Gemeentelijke projecten Stedenband

Project Worldcoaches PSV

Om de kracht van voetbal te kunnen benutten zijn goede coaches onmisbaar. Daarom is de KNVB in 2009 gestart met het project WorldCoaches. Een WorldCoach is een rolmodel voor de jeugd, iemand die zijn kennis overbrengt en het verschil kan maken in zijn omgeving. Een WorldCoach is niet alleen een kundig voetbalcoach, maar fungeert ook als een life-skills docent buiten het veld. Gezondheid is in een land als Zuid-Afrika een belangrijk thema. De coaches geven in de omgeving voorlichting over onderwerpen als HIV/aids, maar ook over zaken als normen en waarden en criminaliteit.

Twee keer per jaar vertrekken jeugdtrainers van PSV naar Emfuleni om daar coaches op te leiden tot worldcoach. Een belangrijk uitgangspunt van Worldcoaches is het train-de-trainer principe: de talenten onder de getrainde coaches leiden op hun beurt weer nieuwe coaches op. Hoe meer capabele coaches hoe meer kinderen zich op en naast het voetbalveld verder ontwikkelen. De jeugdtrainers van PSV zetten daarom hun kennis en kwaliteit in om in Zuid-Afrika coaches op te leiden.

In december 2012 heeft het jeugdteam van PSV in dit kader een bezoek gebracht aan Emfuleni. Zij ontmoetten hun leeftijdsgenoten bij onder andere partnerorganisatie Rydo 

Lees verder op de website van PSV:

http://www.psv.nl/Nieuws/Nieuwspagina/Jeugdtrainers-naar-Afrika-voor-WorldCoaches-1.htm

www.worldcoaches.nl

 

2010:  Voetbalclinic in Zuid-Afrika in verband met de WK-voetbal

Burgemeesters bij voetbalactiviteiten

 

 

 

 

 

 

 

 

WK voetbal Zuid-Afrika

 

 

 

 

 

 

Tijdens het WK 2010 in Zuid-Afrika zijn de gemeente Eindhoven, gemeente Emfuleni (plaats in Zuid-Afrika), PSV en SAFA Sedibeng samen gaan werken om een project rondom jeugdvoetbal in Zuid-Afrika te starten. Gedurende twee weken tijdens het WK hebben zeven jeugdtrainers van PSV ongeveer 200 kinderen en hun coaches in Emfuleni getraind. Deze pilot werd met veel enthousiasme ontvangen, maar al snel bleek dat een training gericht op coaching een beter en duurzamer resultaat voor de jeugd in Emfuleni opleverde. In december 2011 zijn wederom twee jeugdtrainers naar Emfuleni gegaan om het project weer te ondersteunen.

http://www.psv.nl/Nieuws/Nieuwspagina/Jeugdtrainers-naar-Afrika-voor-WorldCoaches-1.htm

 

 

2010:  Recyclingproject

Afval scheiden op vuilnisbelt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inzamelstation afval

 

 

 

 

 

 

 

 

HIV/AIDS-project en de Rijdende Kliniek.

Twee maal per week staat de Rijdende Kliniek bij het kantoor van Siyanqoba.

HIV-AIDS-project en rijdende kliniek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bezoek burgemeester Van Gijzel aan Emfuleni

Hij staat stil bij onderwerpen zoals de apartheidsstrijd in Sharpville, projecten waaraan Eindhoven samenwerkt zoals afvalmanagement en de bestrijding van HIV en Aids, de PSV- clinic en het aanbieden van een mobiele kliniek.