Stichting Wereldhuis Eindhoven

Blikken-bussenSAMENWERKING MET DE STICHTING WERELDHUIS EINDHOVEN ( http://www.stichtingwereldhuiseindhoven.nl )

  De stedenband Stichting Eindhoven- Emfuleni heeft een lange gezamenlijke historie met de voormalige stedenband Stichting Stedenkontakt Eindhoven – Bialystok, die nu verder gaat onder de naam Stichting Wereldhuis Eindhoven. Middels de inkomsten uit de kringloopwinkel heeft de Stichting Stedenkontakt meerdere keren financieel bijgedragen aan onze projecten in Emfuleni. Onder meer aan een mobiele kliniek die in de townships wordt ingezet; aan de container voor opslag voor gereedschap en producten annex overblijfruimte voor de gemeenschapstuin van de township Evaton-West; aan een naaiatelier voor HIV-Aids besmette vrouwen in de township Bophelong. Voor het werkgelegenheidsproject/recyclingproject als hierboven beschreven heeft Stichting Stedenkontakt een bijdrage van 5000 euro ter beschikking gesteld. De vaste bijdrage van de Eindhovense overheid voor de stedenbandstichtingen komt te vervallen nu de officiële stedenbanden verdwijnen. De particuliere stichtingen werken echter door. Dan is het een groot goed dat er een nieuw fonds wordt opgezet die financiële ondersteuning kan geven aan onze projecten.

Jaarlijkse kerstmarkt

Kerstmarkt Kringloopwarenhuis Stedenkontakt Jaarlijks wordt er in Kringloopwarenhuis van Stichting Stedenkontakt ( zie www.stedenkontakt.nl )  een  kerstmarkt gehouden. Er wordt een sfeervol kerstplein ingericht en het ROC-orkest verzorgt de muziek. Natuurlijk is er glühwein en warme chocolademelk. Naast een aantal andere organisaties richt ook Stichting Eindhoven-Emfuleni op deze kerstmarkt een kraam in met informatiemateriaal over haar activiteiten in Emfuleni. Er is van alles te koop waaronder kerst- en winterartikelen, feestkleding, kookboeken en speelgoed. In 212 komt een deel van de opbrengst van de verkoop ten goede aan het Tswaranang-project van het Traumacentre.

Zomerfeest 2013

zomerfeest wereldhuis 2Stichting Wereldhuis Eindhoven Sponsort het Scavengersproject. Zie ook Scavengerflyer-pagina 2c In juni 2013 was Stichting Eindhoven-Emfuleni aanwezig op de zomermarkt: een gezellige markt die officieel geopend werd door de voormalig burgemeester van Helmond Fons Jacobs. Zie ook de website van Stichting Wereldhuis Eindhoven: http://www.stichtingwereldhuiseindhoven.nl/

 Uitverkoop bij Stichting Wereldhuis Eindhoven oktober 2013

Wereldhuis uitverkoopUitverkoop bij Stichting Wereldhuis Eindhoven ten behoeve van het scavenger-recyclingproject in Emfuleni zit er op. Twee  weken lang hebben vrijwilligers van onze stichting meegedraaid bij de verkoop in de dependance van de kringloopwinkel aan de Laagstraat.  Soms was het druk in de winkel, dan weer wat stiller. Maar altijd wel sfeervol en gezellig. De uitverkoop tegen kleine prijsjes leverde uiteindelijk geen grandioos financieel succes op maar dat heeft gelukkig geen effect op de toegekende bedragen voor ons project. Op 7 december zijn we wederom welkom op de kerstmarkt van het “Wereldhuis”.

 

2015: Bijdrage Scavengersproject

Stichting Wereldhuis doneert een bedrag voor het scavengersproject.