Activiteiten RYDO

Maart 2015: Activiteiten bij RYDOmodeshow1

sewing3

 

Het naaiatelier bij RYDO is een groot succes. In maart werd er een modeshow georganiseerd.

Zie hiervoor ook de foto’s in fotogallerij.

 

 

Lassen1 (600 x 400)

 

 Jongeren kunnen bij RYDO ook leren lassen.Lassen 2 (600 x 400)

 

 

 

Januari 2015: Activiteiten bij RYDO

 

Muziekacademie bord Rekaofela is trots op haar “muziekacedemie”IMG_4214

 

 

 

 

Rydo bord1Rydo bord 6  Rekaofela schildert de muren van het gebouw en knapt de reclameborden op. 

 

 

 

 

Maart 2014: een Succesverhaal 

Rekaofela Youth Development Centre really changed my life from better to best

I am a 31 years old. I was born and raised in Sebokeng. To me, Sebokeng is a place with people who are talented and want to be successful in their life. It is a place where we have challenges around socio-economic issues.

I joined Rekoafela Youth Development Centre in February of 2013. When I got to the Centre I thought “WOW! I am in the right place” because I like to Welding and Computer. In the Adolescent Development Program (ADP) I started building my future, in the sense of knowing what I can do with my life and knowing where I am going. I have learned a lot and have developed high self-esteem.

I was selected for a Rekaofela scholarship, and am in six month studying sustainability Accelerator is unique educational and empowerment programme for individuals working in Non profit Organisations (NPO’s. The programme is presented by North West University Vaal triangle Campus. It is presented through an intergrated  and interactive learning model comprised of various practical learning tools. On my successful completion of the programme i will receive a SAQA accredited certificate My goal is to use all the strategies, methods and techniques that I learn to help effectively sustain Rekaofela and other community projects.

March 2014, Nthabiseng Ramatsella

 

September 2013: 

PSV heeft een bedrag van ZAR 67000,-  ter beschikking gesteld voor de plannen die RYDO heeft op het gebied van sport en voor het inrichten van een bibliotheek

De Stichting stelt ZAR 46.000 ter beschikking als investering voor de aanschaf van een goede tweedehands bedrijfsauto. Voor het onderhoud, de benzine en de verzekering heeft RYDO andere sponsors gevonden.

 

PSV B2 bezoekt Rydo

PSV-spelers bij RydoIn december 2012 heeft het jeugdelftal van de PSV Jeugdopleiding een voetbaltrip naar Zuid-Afrika gemaakt. Een voetbaltrip vol met  maatschappelijke activiteiten. Op het programma stond een Logo PSV wordt gemonteerdbezoek aan de RYDO om hun leeftijdsgenoten in het township Sebokeng te ontmoeten en met hen te praten en natuurlijk te voetballen. Het embleem van PSV is vereeuwigd op een van de muren van het gebouw van RYDO.

Driessens-HRM-Payrol heeft in het kader van dit bezoek  € 5000,- geschonken aan Rydo voor het verbeteren van hun faciliteiten. Rydo maakt een plan voor de besteding van dit geld. Samen met de voetballers is al gesproken over een bibliotheek, opknappen voetbalterrein en computers voor het leslokaal.

Bekijk de website: www.driessen.nl/goedbekend/driessen-foundation-en-psv-steunen-project-worldcoaches-in-zuid-afrika/

Zie ook: Projecten Gemeente Eindhoven en de erg leuke film waarin de voetballers over hun ervaringen vertellen.

 

Augustus 2012: Kantoorinrichting voor RYDO

De Stichting Eindhoven-Emfuleni doneert geld voor de aanschaf van computers en kantoormeubelen.

 

 

 

 

“67 Minutes of Community Work”

Op 18 juli viert Zuid-Afrika massaal de geboortedag van Nelson Mandela. Het RYDO organiseert het evenement “67 Minutes of Community Work”.  Er wordt een schoonmaak (Schoon)maakactie soccerveld actie gehouden in het  het oude schoolgebouw dat dient als activiteitengebouw voor RYDO. Het gebouw wordt schoongemaakt en opgeknapt: kapotte ramen worden vervangen, vloeren worden betegeld en de klassen worden geschilder. De verf en kwasten zijn een donatie van het Postkantoor.

De Gemeente Emfuleni helpt met het (schoon)maken van een terrein ten behoeve van de aanleg van een Soccerveld. RYDO heeft inmiddels een soccerteam en een korfbalteam samengesteld.

 

 

 

 

 

 

 

 

Januari 2015: Workshops en muziekacademie .

Rekaofela is trots op haar  muziekacademie. 

Muziekacademie bord IMG_4214

 

 

 

 

 IMG_4221Muziekstudio Rydo 2 (600 x 400)

 

 

 

 

Januari 2015  “Rekaofela schildert de muur”

Rydo bord1Rydo bord 6Rydo bord 4