Mission Fairtrade

Leerlingen Christiaan Huygens College 4V winnaar scholierencompetitie

De leerlingen uit 4V1 en 4V4 namen op 17 december deel aan de scholierencompetitie die georganiseerd werd in de Eindhovense gemeenteraadszaal. Deze wedstrijd vormde het slot van het project ‘Arm! Eigen schuld dikke bult’ waar de leerlingen in de lessen maatschappijleer aandacht aan hadden besteed en waarbij onderwerpen zoals armoede, ontwikkelingshulp en eerlijke handel aan bod kwamen.

scholierenwedstrijd_01

In een spannende eindstrijd versloegen onze leerlingen hun tegenstanders; leerlingen van het Eckart College en het Stedelijk College. Onze leerlingen gingen naar huis met een beker en een bijbehorend bedrag van 350 euro. Het geld gaat naar een project waarin getraumatiseerde vrouwen in townships in de buurt van Johannesburg (Zuid-Afrika) met naaimachines aan de slag gaan om schooluniformen te maken om die vervolgens te verkopen.

De wedstrijd werd mede gewonnen door een filmpje dat door vijf leerlingen uit die klassen gemaakt is. Jenny, Wouter, Ryan, Erik-Jan en Henry hebben uren gewerkt aan een filmpje over Fair Trade dat uiteindelijk door een deskundige jury als beste beoordeeld werd.

Bron: Christiaan Huygens College